Friday, February 10, 2012

Spionul Predoiu si relatia cu Moscova


Raportul Ohanesian Ep. 16 - Spionaj militar pentru ruşi în Nigeria
2/3/2009


Bogdan Dumitrescu a fost ofiţer SIE sub acoperire în Nigeria încă din anul 1994, împreună cu diplomatul Cătălin Costache şi generalul Silviu Predoiu - actual adjunct al directorului Serviciului de Informaţii Externe. Toţi au funcţionat sub supravegherea, fostului ambasador al României la Lagos Emil Rapcea.
Dumitrescu a fost arestat şi judecat la sfârşitul anului 2006, de către autorităţile nigeriene, pentru spionaj militar în favoarea Moscovei. Nu era singur. Avea tovarăşi mai multe persoane, irlandezi, ruşi, nigerieni. De obicei, Bogdan Dumitrescu lucra sub acoperirea Direcţiei de Comerţ Exterior, aflată acum în subordinea Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Când a fost arestat, era angajat al firmei Clayton Ltd. Spionul român este sau a fost căsătorit cu fata generalului Pletos Dumitru (nume de cod Petre) locţiitor la comanda Armatei 1 Bucureşti, pe vremea comuniştilor, prieten apropiat şi coleg cu Iliescu şi Pancea la Moscova şi cu Vasile Patilineţ. Unii dintre aceştia făcând parte din grupul “Corbii”, supravegheat de celebra UM 0110. Toţi suspectaţi pentru legături cu agentura sovietică.
Imediat după arestarea agentului român, Ministerul Afacerilor Externe şi Direcţia de Comerţ Exterior au fost silite să recunoască perioada în care Dumitrescu a lucrat la aceste instituţii. Presat de jurnalişti, secretarul de stat Iuliu Winkler ar fi exclamat :
“Ce vreţi să vă spun că e spion ? Da, e spion !”. “Afacerea Nigeria” confirmă relaţiile şefului real al spionajului extern românesc pe direcţia Moscova.


Emil Rapcea, Silviu Predoiu, Cătălin Costache şi Bogdan Dumitrescu, echipa de milioane (de ruble) a spionajului extern românesc.
Bogdan Dumitrescu a fost judecat de un tribunal nigerian. Nu s-a mai auzit nimic despre acest scandal.
Fragmente din articole apărute în presă.

“Spionii-dandana din Nigeria, agenţi dublii pe direcţia Moscova

Bogdan Dumitrescu a fost coleg de ambasadă cu actualul primadjunct SIE, Silviu Predoiu

Scandalul nigerian de spionaj în care este implicată România se înteţeşte pe zi ce trece. “Spionul” Bogdan Dumitrescu trimis în judecată de autorităţile nigeriene alături de alţi cetăţeni ruşi, nigerieni şi irlandezi a încercat să obţină şi să transmită ruşilor secrete militare. Este vorba despre informaţii confidenţiale despre participanţii la o licitaţie de armament şi echipamente militare organizată de Ministerul Nigerian al Apărării. MAE a încercat în zadar să ascundă faptul că Bogdan Dumitrescu a fost diplomat în Nigeria. Numele firmei la care lucrează în prezent românul nu a fost făcut public pentru că se leagă de o lungă listă de firme ale Securităţii. MAE aruncă pisica în curtea Ministerului Economiei şi Comerţului. Bogdan Dumitrescu a fost trimis de aceştia la Ambasada României din Republica Federală Nigeria şi...a rămas acolo. Din informaţiile nostre, Dumitrescu a fost încadrat în Serviciul de Informaţii Externe la intervenţia unui om politic. Cu alte cuvinte este o pilă ca multe altele. A fost trimis la post sub acoperire în Nigeria, prin Direcţia de Comerţ Exterior din MEC. Nu mai este diplomat, dar a rămas tot în Nigeria într-o firmă de “consultanţă” SIE.

Secretomania MAE îl ascunde pe Silviu Predoiu

Ce ascunde de fapt Direcţia Africa din Ministerul Afacerilor Externe? Bogdan Dumitrescu este agent sub acoperire şi a lucrat în Nigeria cu actualul primadjunct SIE, Silviu Predoiu şi cu Emil Rapcea, pe atunci însărcinat cu afaceri ad-interim. Asta n-ar fi nimic. Toate ţările procedează la fel când vine vorba de spionaj. Din păcate pentru noi, activităţile de agent dublu pe relaţia Moscova ale spionului Dumitrescu confirmă un lucru mult mai grav. Există în Serviciul de Informaţii Externe un cuib de agenţi sub acoperire SIE-GRU. Mai grav este că aceştia au reuşit să penetreze SIE la vârf. Cum ? În primul rând prin intermediul spionului dandana Silviu Predoiu. Bogdan Dumitrescu a funcţionat în anul 1994 la Ambasada României din Republica Federală Nigeria alături de Silviu Predoiu, secretar III la vremea aceea. Se pare că a locuit împreună cu Silviu Predoiu în Lagos, într-un sediu de firmă ce aparţinea Securităţii. Presa a tras nenumărate semnale de alarmă că Silviu Predoiu a funcţionat pe filiera Moscova împreună cu Emil Rapcea. Se pare că cei doi au fost în relaţii bune cu Serghei Lavrov, actualul ministru de externe al Federaţiei Ruse, în perioada când rusul era la post la Aşhabad.

Spionul-dandanaPredoiu- virtual agent dublu

Evoluţia “diplomatului” Silviu Predoiu în Nigeria a început în anul 1993. A fost trimis ca secretar III MAE, acolo unde nimeni nu voia să plece. La Ambasada României din Lagos. Surse din SIE ne-au relatat că Silviu Predoiu şi Bogdan Dumitrescu au fost amestecaţi în afaceri dubioase cu petrol împreună cu oficiali nigerieni şi cu mai mulţi afacerişti ai vechii Securităţi. Dextron, Petroconsult, Cromconsorţiu sunt numai câteva dintre braţele caracatiţei prahovene întinse de Securitate în Nigeria. Mai trebuie adăugat şi faptul că Nigeria este alături de alte ţări ca Mauritania, Tunisia, Maroc un end-user fals în afacerile cu armament al Securităţii şi al urmaşilor ei. Cu alte cuvinte, SIE şi DGIA vindeau armament în zone de conflict, aflate sub embargou şi prin intermediul Nigeriei. Afacerile se derulează cu National Petroleum Corporation, un fel de Petrom al Nigeriei. Actualul primadjunct SIE ar fi intervenit deasemenea ca vicepreşedintele Nigeriei, Emeka Offor, posesor al unei imense averi să ajungă consul onorific al României în Lagos. Cariera de diplomat a lui Predoiu a luat sfârşit în anul 1997. Generalul a fost retras în urma unui scandal sexual. Silviu Predoiu a recunoscut fără să vrea, de faţă cu fostul său coleg, generalul (r) Marcel Alexandru că a fost înjunghiat în perioada în care a fost la post în Nigeria.


Răspuns Direcţia Comerţ Exterior.


Tandemul de spionaj româno-rus din Nigeria în presa internaţională.
Şeful Filierei Nigeriene

Actualul ambasador al României în Kazahstan Emil Rapcea a fost şeful “băieţilor cu ochi albaştri” Silviu Predoiu, Cătălin Costache şi Bogdan Dumitrescu, încă din anul 1994. Surse din “Centrala” SIE spun despre Rapcea că a fost legătura acestora cu Serghei Lavrov.
Rapcea s-a născut pe data de 15 octombrie 1945 la Bucureşti. A absolvit Academia de Studii Economice şi cursuri postuniversitare de relaţii internaţionale. Este doctor în ştiinţe economice. A activat ca economist în numeroase întreprinderi de comerţ exterior în perioada 1968-1975. În perioada 1975-1976 a absolvit cursuri postuniversitare. Între anii 1976 şi 1977 a fost secretar III MAE, 1977-1979 secretar III la Ambasada României la Teheran, 1979-1989, secretar II la Ambasada României la Islamabad. Între 1980-1986 a fost secretar II în MAE. A fost inspector general în Ministerul Comerţului Interior în perioada 1986-1990. A fost secretar I, secretar II, consilier, însărcinat cu afaceri a.i. şi ambasador la Ambasada României la Lagos, Nigeria începând cu anul 1990. În perioada 2001-2002 a fost însărcinat cu afaceri a.i. la Moscova. A deţinut diverse funcţii de conducere în “Centrala” MAE.
Emil Rapcea a fost chemat de la post la sfârşitul anului 2006, odată cu declanşarea scandalului de spionaj “Bogdan Dumitrescu – Moscova”.
În 2007 a fost numit ambasador în Republica Kazahstan şi Kârgază.


Anuarul Diplomatic şi Consular al României despre Emil Rapcea.


CV-ul “diplomatului” Emil Rapcea de pe site-ul MAE.

No comments:

Post a Comment

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP