Wednesday, September 2, 2009

Geoana, iepurele din clopul lui Basescu

Am simtit nevoia sa revin asupra scenariului pe care l-am expus cu multe luni in urma in Mircea Geoana mimeaza virginitatea .Alegerile se apropie si jucatorul intrat in panica, isi aranjeaza disperat in teren jucariile si strategia de aparare. Laboratorul cotrocenist lucreaza nonstop la contracararea efectelor scandalurilor de coruptie care afecteaza malign soarta electorala a lui Traian Basescu. Startul campaniei cu luni de zile inaintea datei prevazute de lege, pentru contracandidatii lui Basescu , este o replica firava la cei cinci ani de campanie a zeului protector al celei mai agresive organizatii infractional/politice din istoria Romaniei.
Atmosfera din partidul lui Traian Bsescu este una timorata dar vigilenta, frica de esec da insomnii si dureri de cap jucatorilor portocalii care , in cazul esecului prognozat al lui Basescu , se vor dispersa care incotro dupa formula "se salveaza cine poate". Lor nu le este frica doar de pierderea privilegiilor in cazul eliminarii lui Traian Basescu din functia suprema ci si de faptul ca pe multi, pe foarte multi dintre apropiatii sai ii terorizeaza gandul ca s-ar putea reculege penal impreuna cu liderul lor suprem.
Miscarile disperate ,incercarile de santaj ale PDL pentru racolarea unor parlamentari liberali in vederea formarii unei alte majoritati alaturi de UDMR si transfugi din PSD , reconfigurarea competitiei electorale prin declaratiile de intentie ale lui Sorin Oprescu , l-au obligat pe Basescu sa-si schimbe din mers strategia . Astfel eliminarea PSD de la guvernare si trompetele PDL care cereau demisia lui Geoana din fruntea senatului , sunt doar niste bagatele aruncate pe piata pentru victimizarea candidatului socialist , in scopul resuscitarii acestuia .
Ajutorul fratesc pe care Basescu il acorda iepurasului de insectar vine din rationamente logice care indica o victorie neta a Basescului in turul doi, asupra firavului Geoana. Crin Antonescu sau Oprescu l-ar prabusi pe Traian Basescu in praful istoriei fara drept de apel.

Vot de loialitate al aleşilor PNL pentru Crin Antonescu

Vicepreşedinte PD-L: "Chioru ne-a dat termen o lună să îi dăm afară pe ăştia"

No comments:

Post a Comment

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP