Thursday, April 30, 2009

Efectul Duda


Sondajele de saptamana trecuta indicau un clasament in care Traian Basescu se mentinea pe primul loc inregistrand totusi o scadere destul de agresiva in ultima perioada. Pe locul doi la o distanta de cca 10% se afla Crin Antonescu. Pe 3 , repetentul PSD, Mircea Geoana cu un scor mult sub cel al partidului pe care-l reprezinta.Ciferele erau dupa cum urmeaza:
Traian Basescu -34%
Crin Antonescu -24.9%
Mircea Geoana - 19%

Restul procentelor fiind distribuite la "si altii".
Imediat dupa anuntul oficial al lui Radu Duda si mesajul destul de voalat dar important al Regelui Mihai, situatia s-a modificat in barometrul opiniei publice , singurul care a avut de "suferit" de pe urma candidaturii "regale" a fost candidatul liberal, cel perceput pina mai ieri drept liderul opozitiei din Romania.Tentativa de manipulare arata asa:
Basescu 41
Geoana 21
Antonescu 18
Radu Duda 10
Vadim Tudor 9
Marco Belo 1
Intrarea lui Duda in cursa prezidentiala l-a ridicat putin pe Traian Basescu, coborandu-l pe Crin Antonescu de pe locul 2 pe locul trei de la 25% saptamana trecuta la 18% astazi. Mircea Geoana a cunoscut de asemenea o evolutie de la aparitia printului candidat, trecand pe locul doi ceea ce i-ar asigura intrarea in turul doi cu Basescu.Lucrurile se misca bine , dupa schema tactica a "sistemului ticalosit". Sustinatorii ferventi ai lui Duda sunt fie, oameni legati ombilical de "sistem", fie naivi care mai cred inca in povesti cu printi si cersetori.
masinatia "Duda" are scopul clar de a disipa voturile lui Antonescu propulsand candidatul PSD in turul doi .Relatia de suflet a lui Radu Duda cu PSD este notorie, prietenia dintre tatal acestuia (fost activist si viceprimar PSDR de Iasi ) cu Ion Iliescu , a facut posibila lansarea publica a quasinecunoscutului actor de Iasi. Infiltrat in familia Regala a Romaniei si-a jucat destul de bine rolul vietii, reusind performanta de a obtura imaginea Casei Regale in folos propriu . Astfel in ultmii ani prezenta in media a D-lui Duda a fost net superioara decat cea a Principesei Margareta sau a Regelui Mihai devenit incepand de pe 23 aprilie un fel de mascota electorala a candidatului Duda.
Pozitia liberalilor, cei afectati in mod direct de "efectul Duda" a fost una destul de retinuta pentru moment. Crin Antonescu a decalarat ca nu-l afeceteaza, Ludovic Orban a tratat-o ca pe o problema mai putin serioasa care pune intr-o lumina obscura Casa Regala. N-am auzit insa un punct de vedere al, pina mai ieri ultravocalului, Bogdan Olteanu, desi voci din PNL spun ca Alteta Sa candidatul regal, ar avantaja, in afara de PSD si fosta echipa de conducere a PNL .
Ceea ce nu s-a luat inca in calcul este erodarea celor 10 procente aproximative de care se bucura Radu Duda se pot evapora usor in decursul campaniei care nici n-a inceput inca, mai ales cand "scheletii din dulapuri" vor incepe sa se pravaleasca unul cate unul pe caldaram .Primele semne au inceput deja sa apara.



No comments:

Post a Comment

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP