Friday, July 10, 2009

Crin Antonescu: Sunt convins ca voi castiga alegerile prezidentiale

Crin Antonescu : " Sunt din ce in ce mai convins ca voi castiga alegerile prezidentiale ,in conditiile esecului actualei puteri politice. Am convingerea că voi câştiga şi sunt convins că va fi o finală între un candidat al puterii şi un candidat al opoziţiei, pentru că şi dacă mă voi bate cu Băsescu sau cu Geoană, eu sunt sigur de victorie, pentru că o finală Geoană-Băsescu nu are avea sens, pentru că e o afacere de familie", a declarat Crin Antonescu în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.
"Sunt sigur că voi câştiga pentru că Traian Băsescu a dezamăgit şi a deziluzionat o întreagă naţiune", a afirmat liderul PNL.
Referitor la ipotetica lansare a lui Sorin Oprescu in cursa prezidentiala, Antonescu a concluzionat evaziv: "Dacă Sorin Oprescu va candida, competiţia ar căpăta interes şi cred că s-ar schimba doar puţin regulile jocului, nimic mai mult", a spus Antonescu. "Dincolo de cazul Ridzi în care vorbim de o sumă risipită sau delapidată, am constatat că preşedintele Traian Băsescu lucrează cu două chipuri şi cu două legi, şi exemplul cel mai elocvent este cel al ministrului Teodor Atanasiu care a fost demis la o acuzaţie a doamnei Săftoiu, iar acum, în acest scandal tace mâlc şi aplică o altă lege şi un alt tratament si o altă măsură"

Crin Antonescu a afirmat că odată cu schimbarea preşedintelui, va fi schimbat şi guvernul, dar nu de către preşedinte :"Sunt convins că odată cu schimbarea preşedintelui va fi schimbat şi guvernul, şi sper ca viitorul guvern să fie condus de un tehnocrat. Nu eu voi schimba guvernul pentru că nu am aceste prerogative, dar după căderea lui Băsescu, PSD şi PD-L nu vor mai însemna mare lucru în actualul Guvern", a concluzionat liderul PNL.

Antonescu a susţinut ca în Guvern nu ar trebui să existe mai mult de 12 ministere, iar numărul agenţiilor guvernamentale ar trebui înjumătăţit. În opinia liderului liberal, ministere precum cel al Tineretului şi Sportului, cel al Turismului, cel al Economie desprins de Finanţe, al Telecomunicaţiilor sunt "ministere inutile, care au apărut doar pentru că interesele reale ale celor două grupuri clientelare erau acelea de a se autosatisface".

Antonescu isi va lansa platforma de candidat la Presedinţie, la ora 17.00, la Palatul Parlamentului. Liberalii se vor reuni luni la ora 10.00 în şedinţa BPC, iar începând cu ora 11.00, într-o nouă şedinţă a Consiliului Naţional Executiv în care va fi definitivată echipa de campanie a lui Crin Antonescu.

No comments:

Post a Comment

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP