Tuesday, July 6, 2010

Securistii "teroristi" s-au refugiat in SUA

Constantin Ilinescu, unul dintre coordonatorii hoardelor de mineri in perioada 13-15 iunie '90 se afla incepand cu anul 2000 , in SUA cu statut de rezidenti permanenti , in ciuda faptului ca in Romania, a fost condamnat penal , pentru faptele comise in timpul mineriadei.
Exista informatii ca fostul ofiter de securitate a facilitat "rezidentiatul" in Statele Unite si altor colegi de breasla.
Un alt ofiter de securitate care a participat activ la represiunea Pietei Universitatii , Nicolae Camarasescu şi fratele său au fost arestaţi şi bătuţi, în ziua de 24 decembrie 1989, în zona Palatului Victoria, fiind consideraţi terorişti. Cămărăşescu apare primul in imagini, urmat de fratele său, bărbatul cu mustaţă. Agresorii sunt membrii ai gărzilor patriotice. Ilinescu si familia se afla incepand cu anul 2000 , in SUA cu statut de rezidenti permanenti , in ciuda faptului ca in Romania, a fost condamnat penal , pentru faptele comise in timpul mineriadei.Exista informatii ca fostul ofiter de securitate a facilitat "rezidentiatul" in Statele Unite si altor colegi de breasla.(sursa : Adevarul.ro)

(Imaginile fac parte din documentarul "Videogramele unei Revoluţii" de Harun Farocki şi Andrei Ujic)

No comments:

Post a Comment

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP