Tuesday, May 5, 2009

Presedintele Federal Reserve anunta sfarsitul crizei financiare


Ben Bernanke Presedintele rezervei Federale a Statelor Unite a declarat astazi in fata Congresului american ca economia Statelor Unite va cunoaste o revigorare spre sfarsitul acestui an. In acelasi timp Bernake a avertizat ca in iesirea din recesiune nu coincide cu o explozie a activitatilor comerciale imediat. Clima de business va cunoaste o revigorare dar majoritatea companiilor vor mentine linia defensiva in politica angajarilor.Recesiunea inceputa in 2007 a evaporat deja 5.1 milioane de locuri de munca si nu sunt inca semne serioase care ar putea indica crearea de noi locuri de munca, rata somajului ramane in continuare ridicata si va contina sa fie asa chiar si dupa primele semne de crestere economica prognozate pentru sfarsitul lui 2009, inceputul lui 2010.
Piata imobiliara pare sa-si fi atins de asemeni limita de jos , consumul si-a revenit fata de ultimile luni ale lui 2008 , asteptam o crestere a productiei catre finalul lui 2009.
Studiile si datele recente sugereaza ca economia isi va continua ritmul pentru cateva luni pina va atinge punctul zero , dupa care va inregistra o crestere usoara catre sfarsitul anului , a declarat Bernake.

No comments:

Post a Comment

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP