Tuesday, April 14, 2009

Basescu traduce situatia din Moldova in discurs electoral


Discursul lui Traian Basescu in fata Parlamentului Romaniei n-a depasit asteptarile , incercand sa contabilizeze ca de obicei tragedia molodvenilor de peste Prut in avantaj electoral propriu.Astfel seful statului si-a imbogatit repertoriul neconventional cu un nou subiect pe care il va specula la maxim in tentativa sa de a-si repara partial imaginea publica zdrentuita de prestatia mediocra si evenimentele recente, care-l pozitioneaza intr-o lumina nefavorabila vis a vis de perceptia publica.
Basescu a mai demonstrat inca odata ca nu pierde nicio ocazie de a specula suferintele altora in interes personal , cu riscul de a pune gaz pe focul relatiilor diplomatice ,deja inflamate, dintre Romania si Republica Moldova.

14 comments:

  1. In politica externa dupa o expunere a ministrului Cristian Diaconescu,Basescu poate doar sa se repete.Asta ar fi cel mai fericit caz,din pacate abereaza.Iar din felul in care foloseste orice modalitate de a iesi in evidenta isi face mai mult rau fara sa constientizeze.
    Dai nainte cu tupeu,e de bine!

    ReplyDelete
  2. @Filip G.
    Basescu ataca la baioneta orice oportunitate , ce nu realizeaza el este faptul ca romanii s-au cam saturat si numai inghit aceeasi tocana cotrocenista care li se indoapa pe gat cu forta .
    Suntem la apogeul unei crize morale declansata odata cu instalarea la Cotroceni a D-lui Basescu

    ReplyDelete
  3. Pe cine nu-l lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti.
    Toata elita intelectualilor a trecut cu arme si bagaje in barca PD-L.Acum au constatat ca nu au o doctrina,nu au un lider ,nu au viitor.
    La orizont apare o luminita,ori mergeti cu Radu ori cu Crin.
    Daca continuati tot cu Basescu va meritati soarta
    Oportunistii au tot timpul lasata o usa deschisa,dar cei de buna credinta care au sperat ca Basescu e presedintele TUTUROR ROMANILOR si s-au inselat.Ei ce fac?

    ReplyDelete
  4. @Filip, trista realitatea pentru Traian Basescu.
    Evident mergem cu Crin Antonescu.
    Radu nu este decat o marioneta a sistemului bagat in joc pentr a mai ciupi ceva procente electoratului de dreapta.

    ReplyDelete
  5. @Marius,
    Cand zici dreapta eu ma gandesc la PD-L
    Daca o parte din voturile PD_L se impart la Radu si Crin eu ma declar multumit.
    Pnl sprijina pe CRIN ANTONESCU si are votanti in majoritatea partidelor.

    ReplyDelete
  6. @Filip, PDL- eii sunt doar o blasfemie necalificata a dreptei.Si-au luat un nume ceva mai comercial , in rest raman ceea ce sunt, niste relicve comunisto-securiste si vor finaliza ca atare dupa disparitia politica a liderului superm Traian Basescu.

    ReplyDelete
  7. In viata exista timpul "FIULUI RISIPITOR"
    Te poti insela fiind de buna credinta,conteaza doar sa recunosti si sa te caiesti.
    Toti cei de buna credinta din PD-L au sansa de a vota pe Crin Antonescu .
    A gresi e omeneste,a persista in greseala e.............lipsa de discernamant.

    ReplyDelete
  8. @Filip G,nu exista fiinta umana sa nu fi gresit vreodata.

    ReplyDelete
  9. Daca Antonescu ar fi rostit acelasi discurs, acum nu mai stiai pe unde sa-l mai pupi, nu-i asa M. Mina?.
    Ati ajuns de râsul curcilor PNL-iste, cu tâmpeniile scoase de voi pe bloguri.
    Traficul intr-adevar va situeaza pe undeva pe la 0,000si ceva :)

    ReplyDelete
  10. @anonimule, ai gresit adresa,incearca la Roxana Iordache , acolo ai sanse sa faci trafic la gura de-atata efervescenta basesculizata.

    ReplyDelete
  11. eu chiar m-am plictisit de Basescu, sper sa nu mai castige alegerile
    a devenit un politician de turma, nu mai face diferenta
    in 2004 cand a fost ales avea discurs penetrant, avea carisma, acum e sters

    ReplyDelete
  12. @taifun, si atunci era la fel, a fost avantajat de votul negativ .Acum se vede valoarea reala a discursului si a falsei carisme.

    ReplyDelete
  13. "Andrei iti spun un secret de serviciu, Don Bassino e pus pe farash.gata , i-a fugit puiul cu atza cu tot. Trust me"
    E pe bune informatia aceasta?

    ReplyDelete
  14. Presedintelui Romaniei, Domnul Traian Basescu ====
    Stimate Domnule Presedinte, =====
    Ca roman provenit dintr-o familie cu vechi radacini basarabene care a suferit prigoana sovietica prin deportari fara intoarcere sau executii pe loc, si dintr-o familie care a dat voluntari in razboiul de dezrobire a Basarabiei unii murind eroic pentru acest crez al Romaniei Reintregite, am urmarit cu atentie discursul dumneavoastra din Parlament privitor la evenimentele de dincolo de Prut. ====
    Am avut satisfactia sa constat ca, referindu-va la recunoasterea cetateniei romanilor basarbeni, ati insistat pe faptul ca formalitatile birocratice de repunere in drepturi vor fi urgentate pentru cei care se considera romani, deci etnici romani, nu moldoveni. ==== De asemeni, m-a bucurat atitudinea dumneavoastra ferma si condamnarea nu numai a atrocitatilor autoritatilor din teritoriul ramas comunist de dincolo de Prut, dar insasi administratia comunista a lui Vladimir Voronin pentru ordonare si executarea oprimarii cu precadere a populatiei romanesti.
    === Am ramas surprins, ca desi v-ati referit la ilegalul si criminalul pact Ribbentrop-Molotov ale carui consecinte stau la baza actualei situatii din Basarabia, ati afirmat raspicat ca Romania nu-si revendica mostenirea istorica si nu atenteaza la suveranitatea si independenta Republicii Moldova, desi acolo traiesc 4 milioane de romani si virtuali 4 milioane de cetateni romani.
    ==== Inteleg ca exista presiuni internationale si obligatii ale Romaniei fata de comunitatea internationala. Dar este cert ca aceasta comunitate internationala are si ea obligatii pe care are datoria sa le onoreze fata de Romania, cu conditia ca reprezentantii Romaniei sa aiba curajul sa-si afirme interesele proprii nationale. ====
    Este trist, Domnule Presedinte, ca atat dumneavoastra cat si intreaga clasa politica romaneasca indiferent de culoarea politica, in toate luarile de cuvant, si cu orice ocazie, va deziceti de dezideratul major al natiunii romane, acela de a fi reunita intr-o Patrie comuna. ====
    In felul acesta, in mod indirect legitimati tocmai pactul pe care il denuntati, pactul hitleristo-comunist. =====
    Iar acest tratat criminal nu numai ca a stat la baza sfartecarii Romaniei si a natiunii noastre, dar a cauzat si genocidul a peste 1 milion si jumatate de romani prin ocuparea sovietica a teritoriilor romanesti instrainate. Domnule Presedinte, ca urmas al unor oameni care au suferit, au fost ucisi sau au disparut in timpul terorii instaurate de aceasta ocupatie, si avand datoria de a-i onora pe acei eroi care s-au jertfit pentru eliberarea Basarabiei romanesti si pentru Reintregire, imi permit sa va trimit atat dumneavoastra, cat si parlamentarilor romani, un document-memoriu elaborat de romanii din intreaga lume prin care vi se cere sa onorati memoria a peste 1.500.000 de romani exterminati. ====
    Domnule Presedinte, domnilor deputati, daca pentru moment considerati ca recunoasterea drepturilor istorice ale Romaniei asupra Basarabiei este peste puterile dumneavoastra, aveti macar datoria de onoare a acestei reparatii minime istorice si morale. =====
    ===== Mircea Popescu. California, 14 Aprilie 2009 ========================
    MEMORIALUL PATIMILOR ROMANESTI
    (Textul la http://MemorialRomanesc.org)

    ReplyDelete

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP